Projecten 2019

Gastles

De telefoon gaat: 'U bent toch kunstmeester?' zegt een kinderstem 'Dan moet u komen; we hebben een kunstproject'. Na kort overleg was de afspraak er ... gastles animaties maken (sportende /spelende dieren) groep 3/4 ODS Daalhuizen Velp

 

 

 

 

 

Reactie van Juf Charlotte: Kunstmeester Ino is samen met de leerlingen uit mijn klas aan de slag gegaan met het project “Bewegende Dieren”. Bij dit project werd onder andere gebruik gemaakt van de app stopmotion. Na een korte en interactieve instructie waarin de kinderen enthousiast werden gemaakt voor het project, gingen de kinderen direct aan de slag. Papier scheuren, overleggen, dieren maken, een verhaal maken en nog een verhaal maken… Samenwerken, samen ontdekken en samen tot een mooi eindresultaat komen was een prachtig proces dat helemaal past in ons onderwijs waarin ‘samen’ een grote rol speelt. De kinderen zijn naderhand verder gegaan met wat ze geleerd hebben en ontdekken telkens weer iets nieuws wat ze kunnen maken.

 


Museumkrant

Vierdejaars PABO studenten vanuit het profiel Kunst&Cultuur2.0 verzorgden voor ca 250 leerlingen van de basisschool activiteiten in het Catharijne Convent in Utrecht. Alle activiteiten kwamen in een krant. (foto 1). De krant is aangeboden aan de educatieve dienst van het museum (foto 2), de directie van de Pabo (foto 3), basisschool de Regenboog,Utrecht (foto 4) en alle basisscholen waar de studenten stage lopen.